Alla inlägg under augusti 2010

Av Anna - 17 augusti 2010 22:07

I kväll efter att jag var klar med ladugården fick jag lite turbobränsle tror jag. Gick ut två korta raka spår åt Veto på gräsvallen. Leksak i slutet på båda.

Hem och hämta den lille "Vuvven" och knallade bort till gärdet.

Gick vinkelrätt mot första spåret, han plockade det direkt och knallade på åt rätt håll i lagom tempo och hittade leksaken utan problem. Lekte en stund och gick sen mot spår nr 2, gjorde lika där och det gick precis lika bra.

Han kan ev ha fått lite synhjälp iom att mina spår kunde anas i halvlånga gräset. Men det syntes verkligen att han använde näsan bra, och den lilla vita svanstippen vaggade koncentrerat. Tog ett par urdåliga foton med mobilen,(måste verkligen shoppa ny mobil ;))

  

Kuliga grejer låg det på gärdet :)

  


Sen gick vi hem och då fick jag lite dåligt samvete för min store blå pojke som varit lite åsidosatt sen Veto kom, Pyton har ju mest fått agera lekfarbror och inte fått så mycket egna aktiviteter. Så då plockades cykeln fram och så stack vi (Pytte och jag) iväg på en 5km skön kvällstur. Underbart skönt tyckte vi båda. En riktig kropp och knopprensning    på kvällskvisten.

Av Anna - 17 augusti 2010 17:04

   Idag har det verkligen kännts som höst. I morse va det så mörkt så jag var tvungen att titta på väckarklockan två ggr när Veto väckte mej, det kändes som mitt i natten men klockan var kvart i sex. Så det var bara att klä på sej och ge sej ut efter kisserundan och börja med kossorna. Sen har det varit likdant hela dan, mörkt, grått, blåsigt, duggat och nu regnar det "på riktigt".


Vet i sjuttan om jag gjort ett enda vettigt handtag förutom korna idag   , men det kan ju vara skönt det oxå.

Hundarna och jag gick iaf en sväng på förmiddagen åt ett håll vi inte brukar gå så ofta, så det va mycket luktande och pinkande hela tiden  för många andra hundar går där varje dag.


Igår var dotter L och jag i Motala en sväng, hon kollade lite kläder och jag hängde mest med, sen handlade vi lite mat på Maxi.

Fick migrän där under shoppingsvängen, det är inget skoj, tack och lov kommer det till mej jättesällan numera men otäckt är det med synbortfall, svårt att finna ord, domningar osv. Tryckte i mej några tabletter (kanon med apotek på Maxi nu ju ;) så det släppte sakta men säkert, men fy så seg jag är idag, hade nästan glömt hur migrän"bakfylla" känns.

Igår kväll var jag en snabbis och kikade på nybörjarvallningskursen, alltid bra att stå vid sidan om och titta på, det lär man sej massor av.


Idag har jag iaf haft flera trevliga och långa telefonsamtal, tur att den apparaten finns så man kan få känna sej lite mindre ensam.

Tack för att ni finns mina goa goa vänner   


Hoppla, NU är det visst dags för pass två för idag hos korna,   

  

Av Anna - 14 augusti 2010 21:40

  

Idag har det varit nästan lika svettigt och jobbigt som igår, kan inte begripa vilket konstigt väder det är.

Andra plansilon är nu full av gräs vinterfoder och plasttäckt. Bara hoppas nu att det blir mumsigt ensilage under plasten så kossorna mjölkar bra i vinter.


På eftermiddagen testade jag och la ett litet kort (ca 20m) rakt spår till Veto, det gick väl ok, vi kom till leksaken i slutet men jag undrar om han begrep vad han gjorde egentligen    det såg knappt ut som så    Men det är bara att träna vidare. Jag är ju inte heller nåt proffs på spår själv. Med Fiasko har jag bara kört lite viltspår och Pyton är väldigt sparsamt spårad med. Så tips mottages tacksamt   

Efter spåret tränade vi lite "sitt" och "ligg" Veto och jag. Märkte idag att det går bättre med leksak som belöning än godis, för han går igång nåt helt otroligt på ätbart. Jag har aldrig förut träffat på en sån hungrig hund. Så godisträningen idag resulterade i ett jack i mattehakan   . Men efetr detta passet sov han gott.


Nu ska jag mumsa i mej lite grillat kött och pommes. Sen blir det sängen för i morgon kör jobbet igång tidigt igen och sen ska vi åka hem till min mamma och pappa och äta god mat.


Sov gott alla goa vänner   

  


Av Anna - 14 augusti 2010 10:16

Sötingen på jobbet :)

Av Anna - 13 augusti 2010 11:31

Jadå här jobbas det vidare, både lite med bygget och mycket med djuren. Känns som om jag inte hinner nåt annat än jobb   


Pyton hjälper lillmatten att kolla måttbandet när vi mätte ut nybyggets ungefärliga läge.

  

Och Veto springer mest i vägen och är söt   

  

I onsdags kväll skulle jag åka till kennelmamman Lena och titta på när gänget vallade, men lagom till jag skulle börja mjölka drog världens åskoväder in över oss. Jag vågade inte börja mjölka förrän det lugnat sej, för det var nära, ca 1 km bort bara.

Jag gillar verkligen inte att vara bland djuren när det åskar och det beror på ett tillfälle för ca 15 år sedan när vi var nästan säkra på att det slagit ner i ladugården, det blixtrade i lysrören och i proppskåpet var det mesta trasigt. Då var jag inne bland djuren och blev så himla rädd, korna oxå förresten.


Förut fV (läses före Veto  ) låg det max en eller två hundleksaker på golvet, nu ser det ut så här mest hela tiden, det räcker liksom inte att plocka det man ska ha....................  och lådan måste ligga på högkant.


Igår la jag mej på golvet för att vila middag och vips så hade jag sällskap   av alla tre fyrbeningarna, så härligt det är att de verkligen kopplar av när jag gör det.


Matte = inget jobb.

      

Måste oxå här passa på och säja grattis till Eva, jag är så glad för din skull !!   

Av Anna - 9 augusti 2010 21:15

Igår pratades Maria och jag vid på morgonen och bestämde oss då för att åka till grannstaden och titta på brukstävlingar (lkl & hkl spår). Vi möttes där vid halv ett tiden. Nu hann vi inte se några tävlingar för det var väldigt få anmälda och ännu färre kvar efter specialen i skogen tyvärr. Men vi träffade ju iaf varann och en massa annat trevligt folk. Våra valpar fick ju oxå träffas och leka lite för första (men absolut inte sista)gången. Figo är en knapp månad äldre än Veto.


Här några bilder från "fighten"   


  

           




Ikväll har Veto fått bada, han har nämligen lite bråttom när han är i lagården och ikväll gick det överstyr och han hamnade i gödselrännan och han rulla runt ett varv innan han kom upp på gången igen. Han luktade inte hallon precis   


Nu är det snart läggdags, nattinatti.  


  

Av Anna - 7 augusti 2010 23:06

Lördag kväll och jag sitter här och fnular med en ny blogg   

Stället som jag har min andra blogg på strular så jädra mycket och ibland kan man inte komma in där på flera dagar, så därför letar jag nytt ställe som funkar bättre.

Får väl se om jag tycker att denna funkar som jag vill   


  

Av Anna - 6 augusti 2010 16:00

Nu i  veckan har sambon börjat skakta av för nya ladugården, känns gött att det iaf är påbörjat nu :) även om jag tror att det kommer ta sin lilla tid innan allt är klart. Men bara att man vet att det är nytt på gång så känns jobbet i det gamla slitna överkomligt.

Här en bild när Pyton inspekterar :)

  


Presentation


Denna bloggen handlar om mej, mina fyrbeningar och livet på landet :)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

RSS


Skapa flashcards