Alla inlägg under juni 2011

Av Anna - 12 juni 2011 08:37

Igår träffades Anna & Sune, Johanna, Bix &Vimsa, Marika & Lotus och jag & Veto på klubben för lite träning. Och den blev verkligen helt suverän !! Tack tjejer !

Vi började förståss med lång fika och djupa diskussioner   


Sen tränade vi en och en och tittade på och gav råd och tips till varann, och förståss en massa beröm och glada tillrop.

Jag gjorde lite baklängesmarch och lf. jag är jättenöjd med vår insats, Veto jobbar på bra och koncentrerat.

Sen bad jag Marika&Lotus gå runt oss på lagom avstånd medan vi tränade sitt i utg pos med fokus, och ligga stadigt bredvid mej. Sittandet gick kanon och liggandet helt ok.

Efter det gjorde vi ett gemensamt platsligg, och eftersom jag inte vågar släppa Veto lös stod jag kvar bredvid, men det blir tydligen för stark mattedragning med mej så nära för då hade han svårt att ligga stadigt (tack Johanna för den tanken). 

Provade då att lägga hans koppel runt en stolpe (utan att han märkte det), la ner och gick ifrån mycket längre och då låg han jättefint och stadigt :)

Tänk va ofta det kan vara till så stor hjälp med nån annans ögon och hjärna :)


Och så lite grovhångel i bloggen   

 

ANNONS
Av Anna - 10 juni 2011 23:07

Idag har jag varit i Förorten (Motala) och uträttat lite ärenden på bl.a Biltema och Hydralslangsmojjen.

Tog med mej Veto för att passa på att besöka Motala BK och träna lite där, men när jag kom dit va klubbstugan pyntad och finklädda människor bl.a studenter började dyka upp. Frågade då om de skulle ha nån sorts fest där och jodå det skulle dom, så då åkte jag vidare till vår egen klubb.

I bilen på parkeringen gjorde jag upp min träningsplan (måste skärpa upp mej med det), den blev så här: baklängesmarsch, sitta i utg pos länge med ögonkontakt, platsligg och lf vändningar.

   

Och hur blev då träningen, jovars skitbra, jag följde uppgjord plan och Veto va i sitt esse :)

* Baklängesmarschen tog jag ett steg vidare och la in böjar och tighta svängar, jag är så nöjd med Vetos jobb här, han följer så fint med fullt fokus på mej

* Utg pos med ögonkontakt , stunderna blir längre och längre och bättre och bättre fokus trots fåglar, myggor och flugor ;).

* Platsligg, mycket belöningar under tiden,  låg fint men lite "lätt", måste övas mer, gjorde flera återgångar och ett uppsitt mitt i, detta fixade han fint, oxå när jag klev tillbaka nära flera ggr :) Yes !

* LF, mycket bra stundtals och ganska överhet bitvis, bara att träna på :)

La till ett par grejer medan jag va på plan:

* Nosdutt på "Tipsee target", bara tränat detta yttepytte lite hemma så det gick helt ok första gången på annan plats.

* Testade läggande under baklängesmarsch och det funkade bra, så det kör jag vidare på för att få till "stuns" i läggande u gång.


Hoppas nu på att få till en träning i helgen med bästa gänget, det va alldeles för länge sen sist. Och vi behöver komma igång och göra smågrejer med andra runtomkring. Han är mycket allert på allt som finns runtomkring.


Nähäpp, nu dags att krypa ner och läsa lite kanske. Men först ut och glutta lite i kläckmaskinen för där har det bli småsmå hål i några av äggen trots att det eg inte är tid förrän på söndag kväll.

ANNONS
Av Anna - 9 juni 2011 11:01

   Nyss inkommen från Veto promenad. Nu börjar det kännas att vi får gå lite mera ordentligt.

Så här ligger vi till just nu: 3st lullpromenader (tiden inte så begränsad på dessa längre) och två promenader med lullgång + tiominuters träningsgång i, i morgon samma och så på lördag och söndag ska det uttökas med en tia träningsgång/dag.

Så till på måndag ska vi vara uppe i 4x10 min träningsgång/dag plus lullgång.

Ni kan inte tro vad tio minuters träningsgång känns lyxigt långt efter våra 13 veckor med starkt begränsade promenader :)

 

Igår testade jag lite apporteringsträning, men det går skitilla, han är för pigg på lek, han griper och håller jätteslarvigt, och lajjar runt med grejen i munnen hela tiden. Enda gången vi får till det helt ok är om jag erbjuder föremålet under gång, bäst går det vid baklängesmarsch. Så det är kanske så vi får köra på nu ett tag ?!?!

Igår kväll tränade vi lite samtidigt som jag grillade, perfekt kombination, det blev rätt många korta små pass för köttet behövde ju vändas ofta :)

Tränade lite fjärrskiften och la fokus på vidaretänk dvs gav belöningarna direkt vid rörelse åt rätt håll (uppåt/bakåt, neråt/bakåt och rakt uppåt) det gick kanon, jag hade alltså noll fokus på stadga, det kör jag in separat lite senare tänkte jag. Känns svårt att få till bra stadga nu med kvicksilverpigg hund ;) Och som på beställning så landade Canis precis nu i brevlådan med en artikel om plattformsträning :) Ibland har man sketatur :) 

 Lägger nu oxå extra krut på att hålla ögonkontakt länge sittande i utg pos. (med det har jag slarvat) och den poletten börjar absolut ramla rätt, det går stadigt framåt i lagom fart.


Nu lite mera kaffe och sen blir det en tur till förorten för att fixa ny hydraulslang till utgödslingen, det duschar olja ur den gamla ;)


Ha en bra dag alla :)

                                               

Av Anna - 8 juni 2011 18:01

Väldigt vad de va svårt att hålla bloggen levande ;) Det rullar på ungefär som vanligt här, det skördas rundbalsensilage och mjölkkorna är nu ute på sommarbete :) Alla tre hundarna mår förträffligt även om de de sista dagarna inte gjort så många knop pga värmen. Vetos rehab går stadigt framåt sakta men säkert och han är ett riktigt piggelintroll, han är pigg på och med på allt som jag erbjuder. Vi simmar nu en gång i veckan för det är vad jag hinner den här årstiden, och så får vi ju utöka promenaderna hela tiden. Sådär, det va lite om vad som händer oss om dagarna, nu väntar en svettig stund bland korna för mej. Igår hade vi ett sjujäkla åskoväder och det måste slagit ner nånstans på gården. Blixt och knall kom exakt samtidigt och flera kor slog i backen inne i lagårn av smällen, fy vilken upplevelse. Jag har aldrig nånsin varit så rädd förut men allt slutade bra tack och lov.

Presentation


Denna bloggen handlar om mej, mina fyrbeningar och livet på landet :)

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ Om mej och livet på landet :) med Blogkeen
Följ Om mej och livet på landet :) med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se