Direktlänk till inlägg 13 november 2011

Gjort :)

Av Anna - 13 november 2011 20:51

  Sådär ja, nu (i torsdags) är operation nr tre (nr två av höger) av Veto's bog-ocdr gjord av chefsvet. Helene Backman på fantastiska VallaDjurklinik.

Kan inte nog berömma all personal där, de är underbara framförallt mot djuren men oxå mot oss ägare.  Operationen gick mycket bra enl Helene. Fin ledvätska och ingen infl. inne i leden, vilket är jättebra förstås :) Så nu är det "bara" eftervård, lång rehab och en massa "hoppas" kvar.

"Hoppas" eftersom det nu beror mycket på att Vetos kropp måste börja bilda nytt brosk som det är tänkt, något som det tyvärr blev något galet med efter förra operationen och varför vet tyvärr ingen.
Alltså ett litet förtydligande eftersom jag blivit rekomenderad av fler än en person att byta veterinär pga att operationen behövde göras om. Förra operationen gick oxå helt enligt plan, det var efteråt inuti Veto's led något inte funkade som det ska, och vad det beror på kan man inte veta.

Operationen går alltså till så här: man går in i leden och skalar bort trasigt och fult brosk, och efter det är det upp till kroppen att bilda nytt frisk där det nu är ett "sår". Naturligtvis med hjälp av lång försiktighet och rehab.


Nu är det några långsamma femminuters rastningar/dag i kort koppel som gäller i ett par veckor. Något som Veto verkar tycka är helt ok faktiskt, han är så jädra tapper min lille kille.

Efter varje "promenad" sitter vi och pratar och löser världsproblemen en stund  och sent på kvällen innan sovdags har vi en mysmassagestund, gärna med lite tända ljus och gomusik ;)

Denna del av rehaben är verkligen urtråkig och psykiskt skittung, men man får en himla massa kvalitétstid med sin hund, det gör att det trots allt känns lite lättare iaf.


Om två veckor ska vill Pia på rehab och om tre veckor är det återbesök hos veterinären.


Nu dags för en femminuters"lull" i mörka trädgården =)

 
 
Eva

Eva

14 november 2011 05:57

Håller tummarna, för att det går bra den här gången!
Lite nyfiken, hur går det med lagårdsbygget?

http://www.asra.se

 
Ingen bild

Asta

14 november 2011 06:42

Usch så tråkigt med alla operationer och slitsam eftervård:( Önskar av hela mitt hjärta att allt går bra nu och att ni får många härliga, friska år tillsammans! Kram

 
Jeanette, Sly & Maya

Jeanette, Sly & Maya

15 november 2011 10:41

Skönt att du har många trevliga delmål att se fram i mot under denna första trista samt jobbiga del. Här hålls tummar & tassar att ALLT går er väg:) Kram från oss

http://www.starsweepers.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 11 augusti 2015 09:59


Knott fyllde två år nu den 5augusti. Tror banne mej att nåt ramlade på plats i lilla flattefnatt hjärna exakt den dagen. Han är mera följ och uppmärksam i träningen - lyssnar och försöker göra rätt mkt mera koncentrerat. Han är liiiite mindre...

Av Anna - 17 juni 2015 14:41

Av Anna - 12 juni 2015 09:11

Idag plastas ensilagebuntar. Ett fack i plansilon är fullt :) det är alltid fint när vinterfodret börjar fyllas på. ...

Av Anna - 30 mars 2015 10:17


Förra lördagen va min rallylydnadsinstruktörsexamination (världens längsta ord? :) ) Den gick bra och jag blev godkänd! Har några kompletteringar kvar att skicka in parallellt med kursen jag ska ha och så behöver Veto och jag ett gk resultat i forts...

Presentation


Denna bloggen handlar om mej, mina fyrbeningar och livet på landet :)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

RSS


Skapa flashcards