Direktlänk till inlägg 30 november 2011

Blandblogg

Av Anna - 30 november 2011 11:25

 

Idag tänkte jag försöka få lite tankar om träning och annat div. i bloggen. Det kan därför bli lite rörigt och ostrukturerat, men kanske läs och förståbart för någon mer än mej själv ;)


Pytonträning:

Vi kör på med småtrix/övningarna vi började med hos Heléne i torsdags, nos & tasstarget(nära och en bit bort) , kloss, inkallningstänk, "runda", starter, spontankontakt och kontaktfokus.

Han är rolig den store blå, kan nästan slå knut på sin stora kropp för en god gotta ;) och då hamnar ofta jag mitt i knuten av bara farten.

Blåmärken får man liksom på köpet. Gött att det är "heltäckande-klädsel-väder" :D

Just nu är det dessutom mycket testosteron i Blåkroppen, antagligen nån snygg löptik i närheten, eller sompromenerar förbi ibland, då blir han jobbigt vankande inomhus och råkar ofta "rinna iväg" från tomten. Så full fokus av matten är det som gäller på honom ute nu OCH låst ytterdörr ;)


Veto:

Energin fullkomligt sprutar ur öronen på honom just nu.

Koppellängd ca 30cm är ett max när han rastas sina femminutare. Tyvärr kommer irritationen/oroligheten/frustrationen hos matten som ett brev på posten när han försöker snurra runt som en tornado................. och då vet ju ni alla hur hunden blir OCH så är man ju inne i den berömda onda cirkeln :(
Numera försöker jag fokusera på att bara tänka positiviteter hela tiden och prata lugnt, sätta mej och klappa, mata med mjukost osv osv mycketmycket för att lugna oss båda. Och vi lyckas bättre och bättre för varje gång *klick*


Vi har lite rehabövningar att göra, high-five, tyngdöverföring, diagonaltryck, buga, stå på tre ben, böja-sträcka-bogen och så massage förståss.

Vissa av övningarna är lite "farliga" för matten, vid tex high-five blir det ibland "tass i mattes ansikte" ;) (jag sitter framför), men efter en liten stund blir det fina lugna kontrollerade rörelser :)

Vi har oxå börjat träna tandvisning på allvar (den blir ju "hårdare" eft. 1/1), plan gjord och följs duktigt ;)

Platssitt, sitta hålla apport, fokuserad utg.pos tränas oxå små stunder varje dag.


Fisko:

Goa gubben fick korv och köttbulle skål igår på sin stora dag. Det uppskattades MYCKET av matglad "farbror" <3


Nu ska hundarna ut :)

Riktigt kalla vindar idag så det gäller att klä på sej så man inte fryser arslet av sej ;)

 

 
 
Cissi

Cissi

30 november 2011 12:40

Det är nyttigt för en själv att göra en sådan här "sammanfattning" då och då för att se själv hur man verkligen ligger till!
Roligt att både du och Pyton gillar er träning <3
Förstår så väl att du blir frustrerad och jag tycker du kommit på bra sätt för att vända tankarna på både dig och Veto till något possitivt!!

http://www.tripora.se

 
Ingen bild

Marianne

30 november 2011 13:13

Kul att läsa! Hänger med på det mesta du skriver. Leroy gör också allt och lite till för lite godis, vilket verkligen gör honom lättbelönad. Dock kan det vara lite svårt att dra gränsen mellan belöning och muta! Är det något du känner igen eller har tänkt på? Jag har blivit "varnad" för att mutor inte direkt befrämjer en inlärning...

Förstår din frustration över situationen med Veto, och beundrar din förmåga att "behärska dig"! Så skönt när allt detta är över och det bara är att se framåt!!

 
Malin Lindholm

Malin Lindholm

30 november 2011 13:55

Man är inte mer än människa och det är inte alltid så lätt att hålla inne med sina frustrationer - ibland pyser dom ut oavsett vad man vill.

http://heffaklumpens.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 11 augusti 2015 09:59


Knott fyllde två år nu den 5augusti. Tror banne mej att nåt ramlade på plats i lilla flattefnatt hjärna exakt den dagen. Han är mera följ och uppmärksam i träningen - lyssnar och försöker göra rätt mkt mera koncentrerat. Han är liiiite mindre...

Av Anna - 17 juni 2015 14:41

Av Anna - 12 juni 2015 09:11

Idag plastas ensilagebuntar. Ett fack i plansilon är fullt :) det är alltid fint när vinterfodret börjar fyllas på. ...

Av Anna - 30 mars 2015 10:17


Förra lördagen va min rallylydnadsinstruktörsexamination (världens längsta ord? :) ) Den gick bra och jag blev godkänd! Har några kompletteringar kvar att skicka in parallellt med kursen jag ska ha och så behöver Veto och jag ett gk resultat i forts...

Presentation


Denna bloggen handlar om mej, mina fyrbeningar och livet på landet :)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik

Arkiv

Länkar

Fråga mig

3 besvarade frågor

Sök i bloggen

RSS


Skapa flashcards